Skip to content

Despre noi

DIAMED este o unitate medicală recent inaugurată care oferă o gamă largă de servicii medicale de performanță. Unitatea medicală este structurată pe trei nivele astfel:

La demisol se află birourile administrative compartimentate.

Parterul este construit conform autorizației sanitare de funcționare și găzduiește un ambulatoriu de specialitate compus din două cabinete medicale de diabet și boli de nutriție, unde își desfășoară activitatea 4 medici diabetologi cu un nivel înalt de pregătire. Tot aici există un cabinet de ecografie cu o aparatură de ultimă generație, unde se vor efectua ecografii abdominale periferice-vasculare, carotidiene, tiroidiene,mamare și cardiace de către medici specialiști și primari. De asemenea tot la acest nivel se află și o serie de cabinete dotate corespunzător, pe specializările cardiologie, neurologie, psihiatrie și endocrinologie. În cadrul cabinetului de psihologie pus la dispoziție fiind activitate conexa cu disciplina de diabet si psihiatrie, pacienții pot beneficia de consiliere psihologica și suport în legătură cu problemele apărute în urma tratamentelor și intervențiilor suferite. În cadrul centrului nostru este amenajat un cabinet de „Picior Diabetic” necesar pacienților diagnosticați cu diabet zaharat I și II , având în vedere că atunci când vorbim de diabetul zaharat există trei amenințări asupra piciorului: tulburări de sensibilitate, capacitate redusă de apărare împotriva infecțiilor, circulația sanguină defectuoasă, motive pentru care piciorul diabetic poate fi numit și “picior la risc”.Investigatiile in cadrul acestui cabinet se efectuaza cu ajutorul aparatului SudoScan -diagnosticul precoce și urmărirea evoluției polineuropatiei cu afectare de fibre subțiri, prin testarea răspunsului galvanic al pielii.Deasemenea la parter se afla si punctul de recoltare ,care este izolat , din cauza situației actuale a prezenței virusului Sars- CoV-2, accesul fiind realizat atât din exterior cât și din cabinetul de internare.

Etajul I este locul unde pacienții vor avea posibilitatea internării pe baza unui bilet de trimitere, în cadrul unei spitalizări de zi. Aici li se va efectua setul complet de analize necesare pentru un diagnostic corect și precis, iar ulterior vor putea fi trimiși, în cazul unor complicații, la Angio-CT sau la Angio-RMN. Planul terapeutic va fi elaborat de către personalul medical specializat, fiind personalizat pentru fiecare pacient în parte, cu posibilitatea unui plan non-chirurgical (prin dizpozitive de imobilizare a piciorului afectat, pansamente cu soluții antiseptice) sau a unui plan chirurgical în colaborare cu un medic chirurg (îndepărtarea țesutului degradat).