Skip to content

Psihiatria

CE ESTE PSIHIATRIA?

 

Psihiatria este specialitatea medicală dedicată diagnosticului, prevenției și tratamentului tulburărilor mintale. Tulburările psihice pot afecta majoritatea aspectelor ce caracterizează o persoană, cum ar fi: percepția și memoria, gândurile, emoțiile, comportamentul, voința și activitatea fizică, aspecte care se răsfrâng asupra tuturor ariilor vieții, ca de exemplu: relațiile interpersonale, sexualitatea, activitatea profesională și timpul liber.

Ce este un PSIHIATRU ?

Un psihiatru este în primul rând un medic, care apoi se specializează în diagnosticarea, tratamentul şi prevenirea bolilor mintale, inclusiv a abuzului de substanţe şi a dependenţelor.Psihiatrii sunt singurii calificaţi sa evalueze atât aspectul psihic cât şi fizic al tulburărilor psihice. Educaţia medicală, le-a oferit acestora un bagaj întreg de cunostinţe despre nenumăratele cauze responsabile de simptomele şi sentimentele unui pacient. Înarmat cu această înţelegere, psihiatrii au posibilitatea de a efectua un diagnostic complet şi exact, apoi să recomande sau să ofere un tratament.În funcție de tulburările diagnosticate și de specificul fiecărui pacient, un medic psihiatru va recomanda un plan de tratament .

La Centrul Medical Diamed pacienții în baza biletului de trimitere de la medicul de familie sau medic specialist beneficiază gratuit:

  • consultație inițiala
  • rețete/bilete de trimitere gratuite
  • consiliere psihologică gratuită